Du er her: NyhederForside Download Links Guider Forklaringer Noter FAQ Om Digifile.dk
Ny internet-orm spreder sig over Skype.
11/09-2007, 15:33

Et stort antal Skype-brugere har her til morgen modtaget en chatbesked med et link til en tilsyneladende harmløs billedfil i jpg-format. Ifølge sikkerhedsfirmaet CSIS er der tale om en ny internet-orm med betegnelsen Pykspa eller Ramex, der angiveligt har sit udgangspunkt i Indien.

Klikker man på linket i chatbeskeden, hentes en scr-fil, som installerer ormen på computeren og forsøger at videresende den til flere brugere. Det sker dog først, når brugeren har bekræftet installationen af scr-filen.

Internet-ormen kan kun inficere Windows-systemer. Den forsøger at lukke en række sikkerheds-programmer og samler informationer på computeren, der sendes tilbage over nettet. Den er også programmeret til at sprede sig gennem usb-hukommelsesenheder.

De uopfordrede Skype chat-beskeder har skiftende indhold, som f.eks. »I used photoshop and edited it« eller »how are u ?«.

De fleste producenter af antivirus-software har nu udsendt opdateringer til deres programmer, så den kan genkende og fjerne Pykspa.


Kilde: http://comon.dk/index.php/news/show/id=32608


Læs flere nyheder

Kommentarer:
Der er ikke nogen der har skrevet kommentarer endnu.Tilføj en kommentar: (Regler)
Navn: (Valgfrit)


Antispam:
(Slip for spamkontrollen - opret dig som bruger)

Hvilken farve har sne?


Opret ny bruger
Glemt din adgangskode?
Copyleft 2021 Digifile.dk | Ansvar | Kontakt