Du er her: NyhederForside Download Links Guider Forklaringer Noter FAQ Om Digifile.dk
Microsoft henter data om dig uden tilladelse.
09/03-2007, 08:58

Microsoft har udgivet en opdatering til Windows Genuine Advantage (WGA), et program der skal »overtale« folk, til at købe lovlige versioner af Windows. Men også hvis man ikke vil have en ny udgave sladrer programmet til Microsoft.

heise.de skriver, at selv om man takker nej, sender installationsprogrammet en række data til Microsoft, som vil kunne bruges til at identificere brugeren. Herunder blandt andet GUID-værdien (Globally Unique Identifier), styresystemets sprog og versionsnummeret på WGA.

Microsoft siger selv, at dataene bliver brugt til at forbedre kvaliteten af WGA, og ikke til at forfølge individuelle brugere. Installationsprogrammet spørger dog ikke først, om det må sende data til Microsoft, og for at forhindre det, skal man installere en firewall fra en anden leverandør end Microsoft.

Baggrunden for opdateringen er de problemer Microsoft i starten havde med WGA. Ved et uheld kom softwaren til at mærke en masse nye brugere af Vista som pirater. Microsofts løsning var, at tilføje et »måske« til spørgsmålet om, hvorvidt Vista var ulovligt kopieret.

Derfor er softwaren blevet opdateret, og vil blive hentet ned automatisk af Windows Update. Men selv hvis man synes, man klarer sig fint uden Microsofts spyware-lignende program og klikker nej til at installere, bliver man altså meldt til Microsoft.


Kilde: http://comon.dk/index.php/news/show/id=30298


Læs flere nyheder

Kommentarer:
Der er ikke nogen der har skrevet kommentarer endnu.Tilføj en kommentar: (Regler)
Navn: (Valgfrit)


Antispam:
(Slip for spamkontrollen - opret dig som bruger)

Hvilken farve har sne?


Opret ny bruger
Glemt din adgangskode?
Copyleft 2021 Digifile.dk | Ansvar | Kontakt