Du er her: ForklaringerForside Download Links Guider Forklaringer Noter FAQ Om Digifile.dk


Licensmodeller:

Copyright
Copyright er en begrænset ret som personer der frembringer softwaren, har til at disponere over det.


Freeware
Softwaren er fuldstændig gratis, men kildekoden findes kun hos personen eller gruppen af personer der udvikler softwaren. Ofte er det en eller få dedikerede mennesker der har det som en evighedshobby. Begrænset freeware betyder at softwaren er gratis til visse formål, oftest kun til personligt ikke-kommerciel brugt.


Kommercialiseret xxxware
At et stykke software er kommercialiseret betyder at produktet engang var gratis, men den nyeste version koster nu penge. Ofte er det en person der har udviklet freeware men som bliver opkøbt af et firma. Den sidste gratis version inden produktet blev kommercialiseret kan derfor stadig bruges gratis, men kan være svær at finde.


Liteware (miniware, limitware)
En gratis begrænset version af et større program, hvor man kun finder de mest benyttede funktioner. Ofte meget godt software, hvor producenten håber at du bliver så glad for programmet at du vil være villig til at give penge for den fulde version, som åbner op for alle programmets funktioner, sædvanligvis de mere avancerede funktioner.


Nagware (adware, etc.)
Disse findes der mange af, for eksempel nagware hvor du må bruge det så længe du ønsker, men vil blive "generet" lidt, eller adware hvor man vil få forevist en reklame.


Open Source
Kildekoden er frit tilgængelig og alle der har lyst kan deltage i videreudviklingen kan gøre dette. Da kildekoden er offentlig tilgængelig, er faren for at softwaren kommercialiseres meget lille. For open source software under GPL licensen, kræves det ligefrem at alle der bruger softwaren til videreudvikling, også skal udgive deres videreudviklede programmer som open source, mens BSD licensen ikke har dette krav.


Shareware
Gratis at bruge i en periode, oftest 30 dage. Man kan ofte fortsætte med at bruge produktet men vil være "generet" af popup vinduer eller lignende, ifølge reglerne skal man dog stoppe med at bruge produktet ved prøveperiodens udløb eller købe en licens.


Trial
Gratis prøveversion af et større program som har begrænsede funktioner. Nogle er fuldt funktionelle, men har så reklame lagt ind hvis man gemmer det man har produceret i programmet.Opret ny bruger
Glemt din adgangskode?
Copyleft 2021 Digifile.dk | Ansvar | Kontakt